Rund

Lees meer over...

Ons rund

Wij fokken Verbeterd Roodbont en Belgisch Witblauw vleesvee. Verbeterd Roodbont, is het enige authentieke originele Nederlandse vleesveeras, ontstaan uit het MRIJ en Brandrode dubbeldoel vee. Ze hebben extra luxe bespiering. Dat resulteert in een hoge kwaliteit mals en lekker vlees.

Belgisch Witblauw, de naam zegt het al, vindt haar oorsprong in België (de vroegere Zuiderlijke Nederlanden/Brabant), maar Opa Donker was een van de eerste Nederlandse fokkers boven de grote rivieren van dit luxe bespierde runderras.

Het zijn beide gemoedelijke, vruchtbare en groeizame runderrassen waarmee wij met veel plezier kunnen boeren en op een duurzame wijze een verantwoord stukje rundvlees kunnen garanderen.

Onze kalfjes zogen bij hun moeder, zodra het weer in het voorjaar het toelaat gaan zij in kuddeverband de weides op gedurende het weideseizoen. In het najaar wanneer de draagkracht van het weideland en de hoeveelheid graasbaar gras minder wordt, komen zij allen binnen in onze strostal. Waar zij gedurende de wintermaanden optimaal worden verzorgd.

Rund
Rund

Bestel een van onze producten

Bekijk ons uitgebreide assortiment aan vlees en vleespakketten|!