Paarden

Wij hebben een aantal paarden en pony’s. Arabische volbloeden, NRPS en EASP pony’s. Jaarlijks fokken wij enkele veulentjes. Onze paarden leven in een familiekudde. Sinds 2021 hebben zij ook de beschikking over een grote loopstal waardoor onze paarden ook in de winter dag en nacht naar buiten kunnen. Samen genieten wij hobbymatig van onze paarden. Daarnaast rijdt Emmie voornamelijk dressuur met af en toe een uitstapje naar het springen.

Lees meer over...

Dekhengst.

Picasso van Knedo, (Painted Diamond x Vjetka ox).

Picasso is onze bruinbonte hengst van 1.53 m. Hij is bij ons beschikbaar voor de fokkerij middels natuurlijke dekking. Picasso is aangekocht als veulen door Marnix in Duitsland. Hij is gereden in de dressuur, springen en SGW.

Daarnaast is hij ook in het tuig beleerd en loopt hij voor de marathonwagen. Wat Picasso zo bijzonder maakt is zijn degelijke conformatie, sterk, droog beenwerk en ruime beweging.

Maar waarom wij zelf en vele anderen voor Picasso kiezen is zijn kindvriendelijke en goudeerlijke karakter. Hij heeft al meermaals bewezen dat hij dit doorgeeft aan zijn kinderen.

Dekgeld: € 500,-.

Dekvoorwaarden:

  • Dekken van de merrie geschiedt volledig op eigen risico van de merriehouder/gebruiker/eigenaar. KnedoStables aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van schade aan de merrie, eigenaar/houder/gebruiker en/of eigendommen van de merriehouder/eigenaar/gebruiker.
  • Dekken gebeurd uitsluitend op ovulatie.
  • 50% van het dekgeld dient te zijn voldaan voor de eerste dekking. Bij dracht de resterende 50%. Indien gust hoeft de 2de 50% niet te worden voldaan.
  • Er is beperkte beschikbaarheid tot stallen van de merrie bij KnedoStables tijdens de dekcyclus. Stalling geschiedt volledig op eigen risico van de merrie eigenaar/gebruiker.
  • KnedoStables aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van schade aan de merrie, eigenaar/gebruiker en/of eigendommen van de merrie eigenaar/gebruiker.
  • Kunstmatige inseminatie uitzonderlijk mogelijk na overleg en tegen extra kosten.
Neem voor meer informatie over het dekken met Picasso contact op met ons
Dekhengst
Picasso

Fokkerij.

Wij fokken een aantal veulens per jaar. Binnen onze fokkerij fokken wij graag een
breed inzetbaar, goed gebouwd paard/pony met een meewerkend karakter. Wij selecteren dan ook hengsten die op deze punten bij onze merries passen. Tevens fokken wij binnen onze ponyfokkerij graag een pony met een bijzonder kleurtje. Veel van de door ons gefokte pony’s en paarden vinden hun weg in binnen en buitenland. Jaarlijks bieden wij enkele fokproducten te koop aan. Heeft u. interesse neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Pension
stalling.

Wij bieden een kleinschalige pensionstalling aan. Volpension, waar paarden dagelijks paddock en/of weidegang krijgen. De pensionpaarden staan in de winter s’nachts op stal en overdag op de paddock. In de zomer is er de mogelijkheid om ze 24/7 weidegang aan te bieden. Wij voeren naast onbeperkt hooi van eigen land Vitalbix producten. Stalling geschiedt volledig op eigen risico van de eigenaar/gebruiker van het paard. KnedoStables aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van schade aan het paard, eigenaar/gebruiker en/of eigendommen van eigenaar/gebruiker.

Lees meer over ons rund

Benieuwd naar wat voor rund wij fokken?