Babyboom op de boerderij

Wat een drukke paar maanden hebben wij achter de rug. Een ware babyboom bij KnedoStables. Van kalfjes, biggetjes, puppies tot lammetjes. Het wachten is nu nog op het laatste schaap om te bevallen.

Kalfjes

Tussen eind december en begin april zijn er 8 kalfjes geboren. Allen gezond en wel. In het jaar 2023 mogen de namen van de kalfjes beginnen met een G. De eerste kalfjes zijn al verhuisd naar de grote groepsstal. De komende maand verwachten we nog 2 kalfjes. Hopelijk wordt het nu echt lente en kunnen onze koeien met kalfjes snel naar buiten het gras in.

Biggetjes

Half februari is onze Wildy bevallen van 6 biggen. Een trotse en erg beschermende moeder, gek op haar kroost. De biggen groeien als kool en zijn ontzettend brutaal. Ze kruipen door en onder het hek om zo op ontdekkingstocht te gaan in de stal. Wildy haar vriendin Wollie is 2 weken later bevallen, helaas van 1 dood big. Mooi om te zien hoe de natuur helpt, de biggen van Wildy drinken nu ook bij Wollie. Zoals ze zeggen ‘It takes a village to raise kids’. 

Lammeren

Begin maart is ons koppel schapen naar stal gekomen. Na een extra controle bij het op stal komen bleken er 5 schapen drachtig te zijn.  Op dit moment hebben we 4 gezonde, sterke lammeren. We wachten in spanning op de bevalling van ons laatste schaap. Zodra het weer het toelaat mag het koppel schapen weer lekker het gras in. 

Puppies

En dan last but not least, BoomBoom is eind februari bevallen van 8 prachtige en gezonde bordercolliepuppies. De eerste 3 weken verblijven de puppies in de werpkist in de huiskamer. Hier kan BoomBoom de hele tijd bij ze zijn. Na de 3de week beginnen de puppies al goed rond te lopen en zijn ze verhuisd naar een grotere verblijfplaats, lees de helft van onze huiskamer. In huis maken ze kennis met alle geluiden welke normaal zijn in een huishouden. Nu zijn ze dik 5 weken oud en zijn het allemaal gezonde, happy en energieke bolletjes wol. Ze zijn nu verhuisd naar de stal, hier hebben ze meer ruimte om lekker te spelen. Om te slapen staat er een bench met een warmtelamp. BoomBoom gaat meerdere malen per dag naar haar pups om ze te laten drinken en bij ze te zijn. Onze Jack Russel Choufke is ook stapelgek op de pups, zij gaat graag bij ze zitten, speelt met ze en voedt ze op. Onze pups mogen over een paar weken naar hun nieuwe huis. Er zijn nog enkele pups beschikbaar. Neem contact met ons op als je interesse of vragen hebt.